nieuws

Veiligste Magazijn: nog negen bedrijven in de race

Warehousing

Nog negen magazijnen zijn in de race voor de verkiezing van het Veiligste Magazijn van 2008. Deze magazijnen zijn actief in uiteenlopende sectoren, van logistieke dienstverlening en retail tot bouwmaterialen en biofarmacie. De negen kandidaten krijgen de komende maand bezoek van een CCV-inspecteur.

Veiligste Magazijn: nog negen bedrijven in de race

 

Twee bedrijven doen voor de tweede keer mee: de distributiecentra van A.S. Watson in Heteren en Carrier Transicold in Rotterdam. Vanuit Heteren verzorgt A.S. Watson de distributie van artikelen naar de Kruidvat-drogisterijen. Carrier Transicold beschikt in Rotterdam over een dc voor spare parts van zijn koelsystemen.

 

Naast deze twee partijen zijn nog vier logistiek dienstverleners in de race met uiteenlopende specialismes, van levensmiddelen via automotive tot chemie. De andere drie bedrijven zijn een fabrikant van biofarmaceutische producten, een fabrikant van bouwmaterialen en een bedrijf in de automobielsector.

 

CCV-inspecteurs

Al deze negen bedrijven krijgen de komende weken bezoek van een inspecteur van het CCV. Het CCV is het instituut dat examens afneemt voor onder meer heftruckchauffeurs, reachtruckchauffeurs, logistiek medewerkers en logistiek teamleiders.

 

Op basis van de negen CCV-rapporten kiest de jury onder de deskundige leiding van prof. René de Koster drie genomineerden. Deze drie genomineerden krijgen vervolgens nog een bezoek van de jury. Tijdens de Dag van het Magazijn op 28 oktober kiest de jury vervolgens een winnaar.

 

5000 euro 

De verkiezing van het Veiligste Magazijn is in het leven geroepen door VTL, Randstad, BMWT en Transport+Opslag. Doel is het benadrukken van het belang van veiligheid, ergonomie en welzijn voor het werk in magazijnen en dc’s. Dit jaar vindt de verkiezing voor de derde keer plaats.

 

De winnaar mag zich een jaar lang het Veiligste Magazijn van Nederland noemen en treedt daarmee in het rijtje van gerenommeerde bedrijven als DHL en Intel, de winnaars van respectievelijk 2006 en 2007. De winnaar krijgt naast deze titel natuurlijk een fraaie oorkonde en een cheque van 5000 euro, dat moet worden besteed aan versterking van de veiligheid op de werkvloer.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel