nieuws

Taiwanees bedrijf opent distributiecentrum in Venlo

Warehousing

Het Taiwanese bedrijf Biostar, producent van moederborden en grafische kaarten, opent een distributiecentrum in Venlo. Vanuit Trade Port West worden computerproducenten in met name Duitsland en andere Europese landen beleverd. De vestiging levert in twee jaar ongeveer dertig nieuwe arbeidsplaatsen op.

Taiwanees bedrijf opent distributiecentrum in Venlo
Venlo

“Biostar kiest voor Venlo vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid,” zegt Mart Dijk die namens NV Industriebank LIOF bemiddelde in de komst van het bedrijf. “Maar ook vanwege de loonkosten en het belastingklimaat. Ondernemingen betalen hier 25,5 procent vennootschapsbelasting. In vergelijking met andere Europese landen een scherp tarief.

 

Lagere loonkosten Nederland

Bovendien zijn in Nederland de loonkosten lager dan in België en Duitsland. Dat heeft al meer buitenlandse bedrijven doen besluiten naar Limburg te komen. Momenteel zijn we met nog een aantal Aziatische bedrijven in gesprek over vestiging in Limburg.” LIOF kwam via het ministerie van Economische Zaken met Biostar in contact. Het bedrijf heeft ook locaties bekeken in de omgeving van Rotterdam en Noord-Brabant. Uiteindelijk gaven de uitgekiende strategische ligging en de krachtige ^logistieke mogelijkheden van Venlo de doorslag.

 

Dertig mensen

Biostar vestigt zich in Venlo aan de Archimedesweg onder de naam Biostar Microtech Netherlands BV. Het aantal personeelsleden van zeven moet uitgroeien tot ongeveer dertig binnen twee jaar. Het bedrijf krijgt zijn voorraden uit Taiwan aangeleverd via Rotterdam. Vanuit Venlo worden de producten fijnmazig over Europa gedistribueerd, voornamelijk via de weg. Transportbedrijf DSV, het vroegere Frans Maas, is gecontracteerd voor de belevering van de afnemers in Europa.

Biostar is niet het eerste Taiwanese bedrijf in Venlo. Eerder vestigden zich hier al Posiflex, Cooler Master en ABIT.

 

Productie in China

Biostar is een globaal opererende onderneming met het hoofdkantoor in de Taiwanese hoofdstad Taipei en een productievestiging in China. Er zijn verkoopkantoren in de VS, China, Engeland en Duitsland. In totaal staan bij Biostar 2300 mensen op de loonlijst. De jaaromzet bedroeg in 2006 275 miljoen dollar (175 miljoen euro). Biostar begon in 1980 met de productie van moederborden voor computers, oftewel de printplaten met daarop aansluitingen voor de processor en geheugenkaarten. Biostar werkt onder meer samen met grote chipproducenten als Intel en AMD. Het bedrijf richt zich vooral op de Duitse, Italiaanse en Spaanse markten. Daarnaast is ook Oost-Europa van belang.

 

Lees verder:

Venlo wint (bladarchief)

  • Dossier Logistieke Kaart van Nederland
  • Reageer op dit artikel