nieuws

Nissan produceert 100.000e heftruck in Spanje

Warehousing

De heftruckfabriek van Nissan Forklift in het Spaanse Noain, Navarra, heeft inmiddels 100.000 heftrucks geproduceerd sinds de ingebruikname van de fabriek in 1989. De desbetreffende truck betrof een elektrische 2 ton TX voor een Nederlandse klant.

Nissan produceert 100.000e heftruck in Spanje
Nissan Forklift Spanje

Ruim 85 procent van de productie is bedoeld voor 334 dealers in de Europese markt. De rest wordt geëxporteerd naar de USA en Japan.

De fabriek produceert gemiddeld 40 heftrucks per dag. In het afgelopen jaar liepen 8707 units van de band.

De Spaanse fabriek heeft een oppervlak van 89.000 m2 en biedt werk aan 300 medewerkers. In de fabriek worden verbrandingsheftrucks uit de DX Eco-X serie geproduceerd in de hefcategorie 1,5 tot 3,2 ton en de elektrische heftruckmodellen uit de QX- en TX-serie.

 

 

Nieuwe modellen

Nissan Forklift investeerde de afgelopen jaren negen miljoen euro in productieverbetering en automatisering. Deze investering leidde tot een jaarlijkse productieverhoging van vijf procent en de ontwikkeling van nieuwe heftruckmodellen.

In september loopt de eerste elektrische Nissan TX4 in vierwieluitvoering van de band. Dit is een doorontwikkeling van de in 2006 uitgebrachte TX in driewieluitvoering met onder andere zijwaarts batterijwisselsysteem.

In november start de fabriek ook met de cabine-assemblage voor de nieuwe GX-verbranderserie, die in Japan wordt geproduceerd.

 

Bron: Nissan Forklift Europe

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel