nieuws

Akkoord over omstreden Logistiek Park Moerdijk

Warehousing

Provinciale Staten van Noord Brabant zijn afgelopen vrijdag akkoord gegaan met de plannen voor de bouw van het omstreden 150 hectare grote logistiek park Moerdijk in de oksel van de A16 en A17. Met de overeenkomst komt een einde aan jaren van protesten en vergaderingen over dit gebied.

Akkoord over omstreden Logistiek Park Moerdijk
Protest tegen Logistiek Park Moerdijk

Op het park komt alleen ruimte voor bedrijven met maximaal milieucategorie 3 wat volgens een woordvoerder van de provincie hooguit neerkomt op activiteiten als assemblage en reparatie.

 

 

Aanleg

Noord-Brabant werkt nog aan een sluitende business case waarin ondermeer de financiering van het park wordt geregeld. De verwachting is dat eind dit jaar met de bouw wordt begonnen. De eerste bedrijven kunnen zich in 2011 op het logistiek park vestigen.

 

 

Protestacties

Milieudefensie en lokale bewonersgroepen protesteerden afgelopen vrijdag bij het Brabantse provinciehuis in Den Bosch tegen de aanleg van het nieuwe bedrijventerreinen in Moerdijk. De bouwplannen zijn volgens beide partijen onnodig en onwenselijk omdat op het bestaande bedrijventerrein in Moerdijk voldoende ruimte is om aan de ruimtevraag van bedrijven te voldoen.

 

Eerder protest

Milieudefensie en vier bewonersgroepen voerden op 23 mei ook al actie bij het provinciehuis tegen de plannen voor Logistiek Park Moerdijk en de komst van het Agro & Food Cluster West-Brabant. Onder de ogen van de leden van Provinciale Staten gooiden bewonersgroepen toen een ‘muur van ellende’ omver.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel