nieuws

Wiel opnieuw uitgevonden

Warehousing

Technisch buro west-brabant laat een simulatie zien van de ‘Blue Wheels’. Het concept is een lowcost-oplossing voor bedrijven die items naar klantenbakken willen verzamelen. De klantenbakken worden op twee grote draaischijven geplaatst. Afhankelijk van de grootte van deze wielen kunnen tientallen bakken worden geplaatst.

Wiel opnieuw uitgevonden

Vervolgens worden de voorraadbakken aangevoerd en kan er naar de klantenbakken worden verzameld.

Dankzij de grote hoeveelheid bakken die per werkplek behapt wordt, loopt de besparing voor de aan- en afvoer van de voorraadbakken op tot ruim 80 procent. Echt concrete cijfers zijn er echter nog niet. “Daarvoor is het concept nog te pril”, legt Henk Friedrichs van tbwb uit. “De simulatie, die is gemaakt door de TU Twente, was vlak voor de beurs klaar. We hebben daardoor nog niet veel kunnen rekenen. Maar ik schat dat het aantal picks per uur boven de 500 komt.”

De Blue Weels werken in combinatie met elk automatisch opslagsysteem en kosten ongeveer tienduizend euro.

Reageer op dit artikel