nieuws

Tractiebatterij met supercaps heeft hitpotentie

Warehousing

De super capacitor, kortweg supercap, heeft ongekende hitpotentie. Niet alleen Still toont op haar RX 70 met dieselmotor de voordelen van deze supercondensator, ook Hoppecke gelooft in de mogelijkheden. De batterij- en laderfabrikant monteert ze op haar Trak Supercap tractiebatterij om de mogelijkheden van regeneratieve energie te vergroten.

Tractiebatterij met supercaps heeft hitpotentie

De supercap is in staat om in korte tijd grote hoeveelheden energie op te slaan en ook weer af te geven. Hierdoor is het mogelijk om de opgewekte energie bij het remmen of dalen van de mast werkelijk te benutten.

 

“Maar er is meer”, verklaart Willem Stehouwer, directeur van Hoppecke Nederland op de stand. “Batterijen worden niet alleen gekozen op inzetduur, maar ook op piekvermogen. Wie tegelijk meerdere elektrische functies gebruikt, neemt soms enorme piekspanningen af en daarom wordt dan een veel grotere batterij gekozen dan men gemiddeld nodig heeft. Dankzij de supercap kan er een tot wel 30 procent lagere batterijcapaciteit gekozen worden, omdat de supercap voor de kortstondige piekvermogens zorgt. Bovendien is de belasting voor de cellen lager, waardoor de levensduur en gebruiksduur van de totale batterij toeneemt.”

 

Reageer op dit artikel