nieuws

Tillen in plaats van klemmen of zuigen

Warehousing

In navolging van onbemande oplossingen voor casepicking groeit ook de belangstelling voor depalletisers, blijkt op de vakbeurs CeMAT. Robotfabrikant Kuka heeft nu eens een variant bedacht die niet gebruik maakt van vacuüm- of klemtechniek.

Tillen in plaats van klemmen of zuigen
De depalletiseerrobot van Kuka

De depalletiseerrobot van Kuka heeft een grijpkop met twee schuivende panelen. Aan de binnenzijde van de panelen bevinden zich rollen die ronddraaien en de bovenste laag van een pallet iets optillen. Tegelijkertijd schuiven de panelen onder de palletlaag, zodat de Kuka-robot de hele laag in één keer kan optillen.

 

98 procent van de colli

Volgens Kuka kan de depalletiser 98 procent van alle colli in de levensmiddelenindustrie aan, een percentage dat depalletisers met alleen een vacuüm- of klemtechniek niet halen. Probleem bij veel colli in dc´s van supermarktketens is de bovenkant, die vaak niet mooi vlak is. De onderkant is dat daarentegen wel. Kuka heeft geprobeerd van deze eigenschap gebruik te maken.

 

Luchtdruk

Een ander voordeel doet zich voor bij storingen. Als in een vacuümgrijpkop de luchtdruk wegvalt, dondert de palletlaag naar beneden. Dat is bij de variant van Kuka niet het geval.

Reageer op dit artikel