nieuws

Still stelt productie RX70 Hybride uit

Warehousing

De productie van de nieuwe Still RX70 Hybride heftruck wordt voorlopig uitgesteld. De Duitse heftruckfabrikant wil eerst lagere prijzen voor de benodigde ‘supercaps’ afwachten. De huidige marktprijzen zijn volgens het concern nog veel te hoog.

Still stelt productie RX70 Hybride uit
Still RX70 Hybride

Jürgen Wrusch van Still verwacht dat de prijzen binnen een paar jaar voldoende zakken. De hybride truck zou volgens hem te duur worden voor eindgebruikers. De heftruck wordt wel getoond op de CeMAT in Hannover.

 

Hybride

De Hybride heftruck beschikt over twee energieopslagsystemen. Naast de conventionele dieselaandrijving zijn dat de supercaps in de vorm van condensatoren met hoog vermogen, die tijdens het afremmen op de motor door een stroomgenerator worden opgeladen. De opgeslagen energie komt dan weer volledig vrij voor de aanvullende elektrische driefase hybride-aandrijving zodra er weer geaccelereerd wordt. De toegepaste hybridetechniek met supercaps leidt tot een lager brandstofverbruik van elf procent en een betere performance. (bron: forkliftaction.com)

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel