nieuws

Nissan lanceert comfortabele vierwieler

Warehousing

In navolging van de TX-driewieler uit 2005 lanceert Nissan nu ook een elektrische vierwiel vorkheftruck. De TX4-serie is zoveel mogelijk gebaseerd op dezelfde technologie als de TX-driewielserie. Ook het zijwaarts batterijwisselsysteem is overgenomen. De TX4 is leverbaar in drie modellen: 1,6 ton, 1,8 ton en 2,0 ton.

Nissan lanceert comfortabele vierwieler
De nieuwe TX4-serie is afgeleid van de TX-driewieler

De grote mate van uitwisselbaarheid wat systemen en technologie betreft, maakt het volgens Nissan eenvoudig om TX-driewielers en TX4-vierwielers in één vloot te combineren. Onderhoud is eenvoudiger, terwijl de chauffeurs minder training nodig hebben.

 

Status

De controller van deze elektrische vorkheftruck, die is uitgerust met wisselstroomtechnologie, houdt voortdurend de status van de machine in de gaten. Informatie over de snelheid, de hoeveelheid lading en de werking van de accu wordt aan de chauffeur doorgegeven via een LCD-scherm.

 

Een 4-cijferig pincodesysteem voorkomt dat de truck door onbevoegden wordt gebruikt. Bovendien is het hiermee mogelijk om de instellingen van de truck aan de chauffeur aan te passen.

 

Comfort

Bij het ontwerp heeft Nissan gelet op het comfort. De truck is uitgerust met een brede trede en heeft veel beenruimte. Zowel stoel als stuur is verstelbaar. Standaard is de truck uitgerust met hydraulische hendels,maar fingertip-bediening is mogelijk. De hoofdbescherming is erg hoog (2,11 meter), wat zelfs ruimte biedt aan chauffeurs met veiligheidshelm.

 

De plaats van de pedalen komt overeen met die in personenauto’s, waardoor chauffeurs gemakkelijk wegrijden. De heftruck vermindert automatisch snelheid wanneer de tegenovergestelde rijrichting wordt ingeschakeld of het gaspedaal wordt losgelaten.

 

De TX4 van opzij bekekenVeiligheid

Ook aan veiligheid heeft Nissan gedacht. Als de bestuurder de stoel verlaat, voorkomt het automatische mastvergrendelingssysteem dat de vorken omlaag gaan en dat de mast kantelt. Voor het veilig werken op hellingen is een anti-rollbacksysteem ingebouwd.

 

De TX4-serie bespaart energie door regeneratie bij het afremmen. Een andere functie die het batterijverbruik vermindert, is de automatische power off-schakelaar. De heftruck schakelt zichzelf automatisch uit als hij gedurende een vooraf ingestelde tijd niet wordt gebruikt.

 

Waar te vinden?

Hal 26, stand H16

 

Naar het CeMAT-dossier: www.logistiek.nl/cemat

 

Overig productnieuws op Logistiek.nl

 

Reageer op dit artikel