nieuws

IWS ontwikkelt eenvoudig vervangbare aanrijbeschermer

Warehousing

Het Duitse IWS heeft een aanrijbeschermer ontworpen die bestaat uit twee delen. De constructie is zo gemaakt, dat bij een aanrijding met een vorkheftruck de bouten in de vloer niet afbreken. Boren en frezen in de vloer om een nieuwe beschermer te plaatsen is dus niet meer nodig.

IWS ontwikkelt eenvoudig vervangbare aanrijbeschermer
De aanrijbeschermer van IWS

De aanrijbeschermer van IWS bestaat uit een vloerplaat en een beschermplaat. De vloerplaat is net als bij traditionele aanrijbeschermers met stevige bouten in de vloer verankerd. De beschermplaat is met een stevige klemverbinding aan de vloerplaat bevestigd.

 

Afbreken

De aanrijbeschermer heeft een absorptievermogen van meer dan 400 Nm, zoals de meeste aanrijbeschermers. Dat komt overeen met een botsing van een 2,8 tons heftruck met een snelheid van zes kilometer per uur. Natuurlijk komen in de praktijk soms grotere botsingen voor. Kort voordat dan de bouten in de vloer dreigen af te breken, schiet de klemverbinding los.

Het gevolg is dat de vloerplaat blijft zitten waar die zit. Alleen de beschermplaat hoeft vervangen te worden. Volgens IWS is dat een klusje van hooguit een half uur.

 

Lego-beschermer

Nieuw is ook de kolombeschermer die is opgebouwd uit meerdere kleine elementen die eenvoudig aan elkaar zijn te klikken. Met dit systeem kunnen bedrijven zelf bepalen hoe hoog de kolombeschermer wordt. Dankzij het bouwsysteem is de beschermer geschikt voor kolommen van alle afmetingen.

Het aborptievermogen is even groot als dat van de bekende Column Sentry. Alleen is deze variant minder dik. IWS heeft de distributierechten voor vrijwel heel Europa inclusief Nederland in bezit.

 

Reageer op dit artikel