nieuws

Grammer vergroot veercomfort

Warehousing

Grammer presenteerde op de CeMAT haar verbeterde Primo-luchtgeveerde heftruckstoel. De aanpassing betreft een extra veerdemping in het X-bereik, ofwel de horizontale beweging die de chauffeur tijdens het werk ervaart.

Grammer vergroot veercomfort

De extra demping verbetert de waarde voor lichaamstrillingen aanzienlijk, zo stelt de fabrikant. Tot op heden brachten heftruckstoelen alleen een demping in de traditionele Z-richting, ofwel de verticale bewegingen van de stoel. Voor bestaande Primo stoelen is een aanpassingsset verkrijgbaar.

Andere noviteit is de samenwerking met EIA Electronics die heeft geleid tot een prototype heftruckstoel met intelligente armleuning. Alle denkbare mast- en hydrauliekbewegingen zijn met de multifunctionele joystick uitvoerbaar. Daarnaast beschikt de chauffeur onder de armleuning over diverse knoppen voor het instellen van parameter en pincode et cetera.

Laatste noviteit van Grammer is een nieuwe stoel voor reachtrucks. Dankzij een ingenieus schuifsysteem kantelt de rugleuning iets achterover en heeft de chauffeur een beter zicht op hogere lasten en locaties. De hoofd/neksteun biedt daarbij extra ondersteuning.

Reageer op dit artikel