nieuws

Festo realiseert vierde bouwfase

Warehousing

De Duitse leverancier van pneumatische onderdelen Festo heeft Witron Logistik + Informatik als hoofdaannemer opdracht gegeven voor de realisering en inrichting van de vierde bouwfase van het Customer Support Center (CSC) in het Saarlandse St. Ingbert-Rohrbach.

Festo realiseert vierde bouwfase
Festo miniload Witron

De oplevering van de logistieke installatie is gepland voor mei 2009. De orderwaarde voor het logistieke onderdeel bedraagt 17,5 miljoen euro. Het hoofdbestanddeel van de uitbreiding is het Witron-orderverzamelingssysteem met bakken OPS (Order Picking System). Dit systeem integreert de opslag met de orderverzameling. OPS is ontwikkeld voor een efficiënte geautomatiseerde verwerking van brede artikelspectra, zoals bij voorbeeld van reserve-onderdelen.

Verder omvat de nieuwe bouwfase een miniload met 14 gangen met 68.000 bakken en tien werkplekken. Op elk van de werkplekken kan het totale artikelspectrum van ruim 30.000 artikelen voor de orderverzameling beschikbaar worden gesteld.

Verwerkingscapaciteit

Door de nieuwe installatie, die met de bak- en palletorderverzamelingsmodules uit de voorafgaande drie bouwfases wordt geïntegreerd, kan Festo per dag circa 30.000 extra orderlines verzamelen en na geoptimaliseerde ordersamenvoeging verpakken. De totale orderverwerkingscapaciteit van het distributiecentrum bedraagt daardoor meer dan 70.000 orderregels per dag. Met de inbedrijfstelling van bouwfase vier is het mogelijk om aan het overgrote deel van de eindklanten in Centraal-Europa binnen 24 uur na binnenkomst van de order te leveren. Festo telt ruim 300.000 klanten in 176 landen.

Lees ook:

Reageer op dit artikel