nieuws

Dat loopt op rolletjes

Warehousing

Minder wrijving, een lager energieverbruik en een reductie van slijtage. Dat zijn de belangrijkste voordelen van de deniroll-technologie. De innovatieve ontdekking van de Zwitserse Walter Reist Holding (WRH) beleeft haar première in Hannover.

Dat loopt op rolletjes

Het concept maakt gebruik van meelopende rolkettingen die langs conveyors worden geplaatst. De toevoeging reduceert de weerstand drastisch en er is aanmerkelijk minder kracht nodig. Volgens metingen van de TU Chemnitz bedraagt die besparing bij een transportlengte van 15 meter zelfs meer dan 66 procent.

In de praktijk betekent dit dat er minder aandrijfmotoren nodig zijn (de energiebesparing bedraagt 60 procent), de onderhoudskosten dalen en er grotere lasten getransporteerd kunnen worden.

Deniroll is toepasbaar op verschillende conveyor-configuraties. Tijdens de CeMAT toont WRH een horizontale conveyor, een bochtentransporteur en een hangbaan. Het systeem is leverbaar vanaf november dit najaar. Met deniroll hoopt WRH, dat groot werd in de grafische sector, nieuwe markten aan te boren.

De bedenker is daarom ook op zoek naar partners.

Reageer op dit artikel