nieuws

Compaxo verbetert leveringsperformance met IT-oplossingen

Warehousing

Compaxo Fijne Vleeswaren heeft zijn achttien koelwagens uitgerust met een routeplanner en een temperatuurregistratiesysteem. Voortaan worden de ritten en stops nauwkeurig gepland, realtime gevolgd en wordt de temperatuur continu geregistreerd. Met behulp van deze IT-oplossingen wil de vleeswarenfabrikant de leveringsperformance verder verbeteren.

Compaxo verbetert leveringsperformance met IT-oplossingen
Compaxo verbetert leveringsperformance met IT-oplossingen

Gekozen is voor routeplanner Ritplan van EVO-it, een bedrijf gespecialiseerd in logistieke software, en een temperatuurregistratiesysteem van Dyzle, dat draadloze oplossingen voor temperatuurregistratie en –alarmering levert. Ritplan houdt per order en per koelwagen onder andere rekening met verschillende ladingdragers, volumes, gewichten, en de daarbij benodigde lostijden. De routeplanner maakt dagelijks een voorstel voor de planning waarop, indien nodig, heel flexibel kan worden bijgestuurd.

 

Temperatuur

De definitieve planning wordt met één druk op de knop doorgegeven aan Dyzle en kan daarna op elk moment worden gematcht en geactualiseerd met de werkelijke tijden. De oplossing van Dyzle geeft continu inzicht in het verloop van de temperatuur. De data worden via een GPRS-verbinding doorgestuurd naar een server. De thuisbasis van Compaxo wordt via e-mail en sms gewaarschuwd wanneer de temperatuur onder of boven toegestane waarden raakt.

 

Beoordelen

“Wij kunnen via  Ritplan en Dyzle GPS locatiemetingen online zien of een koelwagen vertraagd is en of deze de afgesproken levertijd haalt”, vertelt  Adrie van Zoest, ICT-manager bij Compaxo Fijne Vleeswaren. “Maar we weten ook of er bij een bepaalde klant een lange wachttijd is geweest. We hebben deze gegevens onder andere nodig omdat steeds meer afnemers hun leveranciers beoordelen op hun leveringsperformance. Met behulp van deze technieken kunnen wij een goede service en een betrouwbaar product bieden."

 

Lees ook

Reageer op dit artikel