nieuws

Bouw logistiek centrum FloraHolland Aalsmeer van start

Warehousing

De eerste paal van het logistiek middelencentrum van FloraHolland, vestiging Aalsmeer, is geslagen. Het was de eerste paal die geslagen is in de nieuwe fusieorganisatie FloraHolland. Burgemeester Litjens van Aalsmeer sloeg deze eerste paal samen met vestigingsmanager Marcel Claessen.

Bouw logistiek centrum FloraHolland Aalsmeer van start
Floraholland

Het pand krijgt een 10.000 vierkante meter oppervlakte, 13 docks en ruime buitenverladingsmogelijkheden. Arthur Arent, manager logistiek van de vestiging Aalsmeer, ging tijdens de bijeenkomst in op de rol van het nieuwe middelencentrum voor vestiging Aalsmeer. Het nieuwe centrum betekent een grote kwaliteitsslag in de dienstverlening voor relaties. FloraHolland beoogt met de bouw van het nieuwe middelencentrum een ‘centrum van de toekomst’ neer te zetten, met combinatiemogelijkheden voor logistieke concepten.

 

In- en externe logistiek

Vestigingsmanager Marcel Claessen haakte daarop in en sprak over de in- en externe logistiek op de marktplaats Aalsmeer, de voordelen van Flowers on Demand en de relatie met Greenport Aalsmeer. Burgemeester Litjens, enthousiast over de ontwikkelingen binnen FloraHolland, benadrukte het economisch belang voor de regio. Ook de toenemende bereikbaarheid door werkzaamheden aan de N201 en de N231 kwam ter sprake. Daarna sloegen Marcel Claessen en burgemeester Litjens gezamenlijk de eerste paal in aanwezigheid van relaties en veilingmedewerkers.

 

One stop shopping
Op dit moment heeft vestiging Aalsmeer twee locaties voor inname en uitgifte van fust en Deense containers. In verband met de groei van logistieke activiteiten en de toekomstige bouw van een nieuwe kopersaccommodatie op VBA-Oost is besloten één nieuwe locatie te bouwen. In het nieuwe middelencentrum kan alles rondom logistieke middelen vanaf één locatie worden geregeld volgens het ‘one stop shopping’-concept. In het nieuwe centrum worden het depot Deense containers en de fustwinkel, een magazijn voor de ontvangst en de uitgifte van eenmalig fust, en de voorbereiding, inname en uitgifte van transport tussen FloraHolland-vestigingen geïntegreerd. De planning is het logistiek middelencentrum rond april 2009 in gebruik te nemen.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel