nieuws

Wollschläger lost probleem op met hoogbouwtrucks

Warehousing

De Duitse leverancier van precisiegereedschap Wollschläger uit Bochum heeft haar ruimteprobleem in de smalle gangpaden van haar nieuwe hoogbouwmagazijn opgelost met de inzet van meerdere TSP 6000 hoogbouwtrucks van Crown.

Wollschläger lost probleem op met hoogbouwtrucks
Crown TSP 6000

De hoogstapelaars van de voormalige leverancier waren niet geschikt voor orderverzamelen op het laagste niveau. Er was slechts 100 mm speling tussen de truck en de stellingen waardoor bestuurders in gangpaden niet uit de cabine konden stappen. Wollschläger was daarom van plan om het hoogbouwmagazijn in het nieuwe centrale magazijn uit te rusten met orderverzameltrucks voor de grondniveaus en hoogstapelaars voor de hogere posities. De magazijnmanagers hadden zich al bij dit compromis neergelegd.

 

Oplossing

Na een bezoek aan Crown in München en een demonstratie daar van de TSP 6000-serie ontdekten ze dat deze hoogstapelaar de bestuurders wel toelaat uit te stappen in hun smalle gangpaden met de cabine op grondniveau. In tegenstelling tot de meeste andere hoogbouwtrucks loopt de frontrail van de cabine namelijk aan een hoek naar binnen in plaats van de volledige breedte te beslaan. Daardoor komt er vooraan ruimte vrij, zodat de bestuurder in gangpaden kan uitstappen om goederen van de pallet te halen. De multifunctionele bedieningselementen zitten bij deze truck op de beklede armleuningen zodat de bestuurder ook veel ruimte heeft tijdens het orderverzamelen vanuit de cabine.

 

De hoogbouwtruckchauffeurs kunnen nu pallets plaatsen en ophalen en orderverzamelen van het laagste tot het hoogste niveau met slechts één truckmodel. De truck reikt tot een hoogte van elf meter. De chauffeurs zijn met deze keuze niet genoodzaakt van truck te wisselen voor de grondniveaus. Bovendien is het niet nodig orders per niveau in te delen, wat het orderverzamelingsproces zou vertragen.

 

Lees ook de combitrucktest van de Crown TSP 6000

Reageer op dit artikel