nieuws

Hoe maakt u uw magazijn veilig?

Warehousing

Wanneer is een magazijn veilig, hoe maak je je magazijn veiliger en wat levert dat dan op? De kennisbrief Warehousing van Logistiek.nl behandelt deze onderwerpen dinsdag in de special Veiligheid. U kunt zich nog tot en met dinsdagmorgen aanmelden voor deze gratis kennisbrief!

Hoe maakt u uw magazijn veilig?
Veiligheid heftruck

In de kennisbrief Warehousing over het onderwerp Veiligheid onder meer:

 

  • Rene de Koster heeft een tool ontwikkeld waarmee iedere warehouse- of logistiek manager zijn eigen magazijn kan beoordelen op veiligheid, ergonomie etc.

 

  • Carrier Transicold vertelt waarom zij zich hebben aangemeld voor de verkiezing Veiligste Magazijn van het jaar. Wat hebben zij in hun magazijn aangepakt en waarom denken ze kans te maken?

 

  • Het vraagbaakartikel: Hoe werkt de 5S-methode? Dit van oorsprong Japanse systeem streeft een goed georganiseerd en overzichtelijk magazijn na.

 

  • DHL Exel Supply Chain verteld hoe de implementatie van de 5S-methode in het dc in Bergen op Zoom (winnaar Veiligste Magazijn 2006) is verlopen.

 

  • Ook vindt u in de brief het expertartikel van Eric Hereijgers: Wat is een veilig magazijn? ‘Veiligheid staat hoog in het vaandel. Veel bedrijven hebben een verantwoordelijke aangewezen die de veiligheid moet waarborgen. Wat is de invloed van het gekozen logistieke concept op de veiligheid?’

 

  • Marcel te Lindert stelt in zijn column de veiligheid in het magazijn nog eens flink aan de kaak met als uitgangspunt de jaarljikse trieste toptien van heftruckongevallen.

 

Aanmelden

Meld u nu hier aan voor de gratis kennisbrief Warehousing om deze nieuwsbrief Veiligheid te onvangen!

Reageer op dit artikel