nieuws

Downender-systeem op AGV’s voor papierrrollen

Warehousing

Egemin Automation heeft een rotatiesysteem ontwikkeld voor de Roll Lifting Vehicles (RLV) uit het Egemin Guided Vehicle-assortiment, de automatische geleide vooertuigen (AGV). Het systeem laat de RLV’s met grote hydraulische klemmen de grote papieren rollen verticaal opnemen, volledig roteren tijdens het transport en horizontaal afleveren.

Downender-systeem op AGV’s voor papierrrollen
Egemin

Het project waarvoor dit systeem is ontwikkeld betreft een systeem met drie AGV’s die het beheer doet van de tussenopslag van papierrollen tussen de bobineuses (rollensnijmachines) en de vellensnijmachine. Er zijn 300 grondlocaties en een wisselend aantal gestapelde rollen afhankelijk van hoogte rollen. De AGV’s zorgen voor de invoer van rollen, beheer van het magazijn en de uitvoer naar vellensnijmachine, dit betekent een rol uit het magazijn halen in verticale positie, en de invoer in de vellensnijmachine is weer horizontaal.

 

Plat leggen
De rollen hebben een maximaal gewicht van 5300 kilogram.

Dankzij de innovatie hoeft er niet langer een ‘downender-installatie’ op een conveyorsysteem voorzien te worden, een downender is namelijk specifiek bedoeld is om rollen plat te leggen. 

Voor bedrijven uit de papier- en printindustrie betekent dit volgens het bedrijf naast winst in productietijd en ruimte een flinke kostenbesparing. Momenteel heeft Egemin Automation een aantal projecten in uitvoering met dergelijke systemen.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel