nieuws

Waalse minister-president Demotte bezoekt TLN

Warehousing

De Waalse minister-president Demotte bracht gisteren een bezoek aan Transport en Logistiek Nederland. Gespreksonderwerpen waren samenwerking, de ecocombi en kilometerbeprijzing.

Waalse minister-president Demotte bezoekt TLN
Waalse Minister-president Demotte bezoekt TLN

Aanleiding om TLN te bezoeken is het feit dat transport en logistiek één van de vijf economische focuspunten in Wallonië is. Wallonië zoekt vooral samenwerking met Nederland om Luik op de kaart te zetten en de mogelijkheden van de trilogiport de Liège onder de aandacht te brengen. Trilogiport de Liège is een logistiek centrum tussen de Maas en het Albertkanaal, bij Hermalle-sous-Argenteau.

Ecocombi

Een ander belangrijk gesprekspunt  was de ecocombi.

TLN-voorzitter Alexander Sakkers benadrukte de voordelen van de ecocombi op grote verbindingswegen, zoals van haven naar bedrijfsterrein. Twee ecocombi’s kunnen evenveel lading meenemen als drie gewone combinaties. Een brede invoering zou dus leiden tot een vermindering van het aantal vrachtauto’s en dat biedt winst op het gebied van het aantal voertuigbewegingen, milieu, files en veiligheid.

TLN volgt de ontwikkelingen met een mogelijke Belgische proef met grote belangstelling.

Lees ook:

Reageer op dit artikel