nieuws

Nieuw dc voor Rhenus Freight Logistics

Warehousing

Rhenus Freight Logistics neemt over twee jaar een nieuw distributiecentrum in gebruik dat wordt gebouwd aan het vrachtplatform van Schiphol-Zuidoost. Het gebouw wordt gehuurd van Schiphol Real Estate en is bedoeld voor de afhandeling en expeditie van goederen.

Nieuw dc voor Rhenus Freight Logistics
Nieuw vrachtgebouw voor Rhenus Freight Logistics

Het vrachtgebouw van Rhenus Freight Logistics wordt ontworpen door Rene van Zuuk Architecten uit Almere. Het krijgt 8.000 m² bedrijfsruimte en 2.000 m² kantoorruimte. De bouw begint in de tweede helft van 2009 waarna de oplevering in de eerste helft van 2010 zal plaatsvinden. In het nieuwe pand van Rhenus Freight Logistics zullen de luchtvrachtactiviteiten worden ondergebracht van de bedrijven Road Air, KDS Cargo, Racon Air, Rhenus Wilmink en het afhandelingsbedrijf Airport Cargo Handling.

 

Directe toegang

Het nieuwe pand wordt gebouwd aan het vrachtplatform van Schiphol-Zuidoost. Hier wordt een centrum voor expediteurs en logistieke dienstverleners aangelegd met directe toegang tot het vrachtplatform. De hier gevestigde bedrijven kunnen zowel de regie voeren over hun afhandelings- als expeditieactiviteiten.

 

Toonaangevende speler

Met 15.000 medewerkers op 230 locaties en een omzet van 3,3 miljard euro is Rhenus een toonaangevende speler op de Europese logistieke markt. De divisies Contract Logistics, Freight Logistics, Port Logistics en Public Transport bieden oplossingen voor het managen van complexe logistieke ketens. Rhenus Freight Logistics is voortgekomen uit de voormalige logistieke onderneming TMI, die in 2007 werd overgenomen door Rhenus AG & Co KG uit Duitsland.

 

Lees ook

Reageer op dit artikel