nieuws

Nederpal waarschuwt voor World-pallet

Warehousing

1.300 EPAL-licentiehouders hebben een brief ontvangen van World Pallet Establishment uit Liechtenstein. De licentiehouders werd gevraagd een overeenkomst aan te gaan met deze palletclub. De Nederlandse organisatie Nederpal wijst erop dat de pallets niet inwisselbaar zijn met de EUR-pallet.

Nederpal waarschuwt voor World-pallet
EUR-pallet

De World-pallet is vrijwel identiek aan de EUR-pallet. Deze pallet wordt verder gemarkeerd met het woord WORLD in een ovaal op de rechterklos van de lange zijde, overeenkomstig de beschermde merktekens EPAL en EUR, beide in een ovaal. Zelfs de middenklos draagt een code die producent, productiejaar en productiemaand aangeeft, in dezelfde combinatie als binnen de Europese Pallet Pool wordt gehanteerd. Om verwarring met de EUR-pallet te voorkomen en zo de gebruiker te beschermen, wordt op dit moment juist op geen enkele andere pallet met de afmetingen 800 x 1200 millimeter deze wijze van markeren gebruikt.

 

Geen EUR-pallets

EPAL en Nederpal willen graag duidelijkheid bieden over deze kwestie. Nederpal is het Nederlandse Nationaal Comité van EPAL (European Pallet Association). Ze komen met de volgende drie punten:   

 

  1. World-pallets zijn geen EUR-pallets;
  2. World-pallets zijn niet uitwisselbaar binnen de Europese Pallet Pool. Aangezien er geen ruilcriteria voor de World-pallet bestaan, dienen ze in feite te worden beschouwd als one-way pallets;
  3. World-pallets hebben geen kwaliteitsgarantie. De verwijzing naar certificering van mogelijke licentienemers op basis van ISO 9001:2000 staat los van een neutrale en continue kwaliteitscontrole en -borging, zoals binnen EPAL de standaard is. 

 

Bij twijfel contact opnemen

EPAL en Nederpal raden gebruikers van EUR-pallets aan in de nabije toekomst extra goed op te letten of zij daadwerkelijk de bestelde EUR-pallets ontvangen of dat zij onder de noemer EUR-pallets eigenlijk World-pallets krijgen aangeboden. De twee partijen verzoeken gebruikers om in die gevallen meteen contact op te nemen via www.nederpal.nl.

 

Lees verder:

Reageer op dit artikel