nieuws

Zoektocht Schuitema-dc Raalte nadert einde

Warehousing

Schuitema heeft nog altijd belangstelling voor vestiging van een nieuw distributiecentrum op De Zegge VII in Raalte. Uit eerdere berichten bleek dat de supermarktorganisatie belangstelling had voor de Spoorzone-oost, ook gelegen in de Sallandse gemeente.

Zoektocht Schuitema-dc Raalte nadert einde
Schuitema dc in Raalte

Schuitema is al meer dan twee jaar bezig met het zoeken van een geschikte locatie in Raalte en omgeving voor de bouw van een nieuw dc.

 

Hernieuwde interesse

De hernieuwde interesse van Schuitema, bekend van de supermarktformule C1000, blijkt uit een publicatie op de website van bouwvakblad Cobouw. Op deze site blijkt het plan voor de nieuwbouw van een distributiecentrum op industrieterrein De Zegge VII al in januari gepubliceerd te zijn. Dit plan zou in een ‘definitief opdrachtstadium’ verkeren. De bouwkosten worden geraamd op 5 tot 7,5 miljoen euro. 

 

Meerdere locaties
De start van de werkzaamheden is gepland voor 2010. Het bericht op Cobouw is opmerkelijk, want medio januari bleek dat Schuitema tevens belangstelling had getoond voor de Spoorzone-oost ook in Raalte. Eerder al waren terreinen direct naast het huidige distributiecentrum van Schuitema en De Zegge VI in beeld. 

Nieuw bestemmingsplan
De gemeente Raalte werkt momenteel aan een nieuw bestemmingsplan De Zegge VII, nadat de provincie in december geen goedkeuring gaf aan de eerste versie.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel