nieuws

Marechaussee pakt vrachtdieven Schiphol

Warehousing

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft twee mannen in Amsterdam aangehouden voor een grote vrachtdiefstal die in september vorig jaar op de luchthaven werd gepleegd, dat meldt het NRC. De rechercheurs van de marechaussee wisten de verdachten op een ingenieuze manier op te sporen.

Marechaussee pakt vrachtdieven Schiphol
Marechaussee pakt vrachtdieven Schiphol

De mannen (23 en 34 jaar) stalen volgens de marechaussee negen pallets met in totaal 2.500 digitale camera’s uit een vrachtwagen. Ze camoufleerden deze diefstal door de pallets te verwisselen voor pallets die waren verzwaard met zand. De rechercheurs slaagden erin de herkomst van dit zand te achterhalen en op die manier achter de identiteit van de dieven te komen.

 

Getraceerd

Het rechercheteam traceerde uiteindelijk de bouwwinkel waar het zand was verkocht, na een zoektocht die zich door heel Nederland heeft uitgestrekt. Door vervolgens de beelden van de beveiligingscamera van de winkel te analyseren, konden de verdachten uiteindelijk worden geïdentificeerd.

 

Naast de aanhoudingen heeft de marechaussee ook drie huiszoekingen verricht. Daarbij werden naast een deel van de buit een vuurwapen, een boksbeugel en een grote som geld aangetroffen. Ook vonden rechercheurs bouwmateriaal waarmee de verdachten de pallets in elkaar hadden gezet.

 

Lees ook

Politie zet loktrucks in tegen ladingdieven (nieuws, januari 2008)

Reageer op dit artikel