nieuws

Goes breidt op innovatieve wijze uit

Warehousing

Het handlingcentre van transportbedrijf Goes is flink onder handen genomen. De opslagcapaciteit is vergroot van 3.500 naar 8.500 palletplaatsen. Binnen afzienbare tijd zal de opslagcapaciteit van het Handlingcentre nog worden uitgebreid naar 11.000 geconditioneerde palletplaatsen.

Goes breidt op innovatieve wijze uit
Goes breidt handlingcentre uit

De totale oppervlakte van het handlingcentre zal uitkomen op circa 15.000 vierkante meter. "We hebben de de nieuwste technieken toegepast, waardoor het Handlingcentre voldoet aan de modernste eisen met betrekking tot opslagsystemen, het bewaken van temperatuur, luchtvochtigheid en het beperken van ethyleenvorming", zegt Susannah Goes.

 

ULO

In het pand worden tien ULO-cellen gebouwd met een opslagcapaciteit tussen de 150 en 200 ton. Het grootste gedeelte van deze cellen is reeds in gebruik genomen. Daarnaast is het aantal laaddocks van het handlingcentre uitgebreid tot dertig.

 

Tweeledig
Het doel van het handlingcentre is de op- en overslag van gekoelde producten. Daarnaast is een belangrijke faciliteit de uitsortering en hergroepering van producten. Het voordeel daarvan is tweeledig. "In de eerste plaats zorgt uitsortering en hergroepering voor vermindering van het aantal verreden kilometers en dus voor toenemende efficiëntie. In de tweede plaats krijgt de klant minder vrachtauto’s voor de deur", zegt Susannah Goes.

 

Verrijdbare stellingen

Afgelopen zaterdag hield Goes Handlingcentre een Open Huis, waarbij meer dan vijfhonderd genodigden de gelegenheid kregen om het vernieuwde Handlingcentre met eigen ogen te aanschouwen. Veel bewondering was er voor de innovaties die Goes Handlingcentre had verwerkt in de uitbreiding. Zo is het aantal palletplaatsen in de zes grote cellen voornamelijk door het gebruik van verrijdbare stellingen flink vergroot.

"Deze cellen hebben zo’n 650 palletplaatsen, dus ongeveer 100 pallets op een kar. De gangen tussen deze stellingen worden met een afstandbediening op de heftruck geopend. Wij hebben gekozen voor deze stellingen, omdat met verrijdbare stellingen iedere pallet individueel bereikbaar is. Dit in tegenstelling tot inrijdstellingen", zegt Susannah Goes.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel