nieuws

Kramp toont nieuw orderverzamelsysteem

Warehousing

Een kleine veertig relaties van Van Riet bekeken donderdag 22 november, tijdens een speciaal voor de gelegenheid georganiseerde ‘Themamiddag orderverzamelen’, het nieuwe orderverzamelsysteem van Kramp uit Varsseveld.

Kramp toont nieuw orderverzamelsysteem
Van Riet - Kramp

De bezoekers kregen een kijkje in de keuken van het centrale Benelux dc van de technische groothandel. In het dc voeren korte levertijden, snelheid en betrouwbaarheid de boventoon. Op een totale magazijnoppervlakte van 20.000 vierkante meter zijn 150.000 verschillende sku’s opgeslagen.

 

Expeditiegebied opnieuw ingericht

Voor het verzamelen van de orders uit het legbordstellingenmagazijn maakt Kramp sinds 2004 gebruik van een geautomatiseerd logistiek systeem van Van Riet. In 2006 werd opdracht gegeven voor het opnieuw inrichten van het expeditiegebied, het creëren van een rondloop met pickzones voor de slow movers en het uitbreiden van het verzamelgebied met een automatische expeditiesorter met zeven uitgangen. Voor een optimale werking van dit systeem is er een verregaande koppeling gerealiseerd tussen het WMS van Kramp de baanbesturing van Van Riet (Material Flow Controller).

 

Kengetallen Kramp

 • 10.000 tot 22.000 picklijnen per dag
 • 2.000 inruimlijnen per dag
 • 1.100 distributiestops per nacht (zendingen)
 • 400 distributiestops per dag (zendingen)
 • 1.224 transportbaan van Van Riet
 • 99,6 procent leverbetrouwbaarheid
 • 2 verzamelgebieden; kleine goederen en restgebied
 • 90.000 sku’s in legbordstellingen (2 x 4.000 m2)
 • 12.000 m2 restgebied (meer dan 25 kg, of 38 liter)
 • in legbordgebied 24 pickzones en 7 sorteeruitgangen
 • sinds optimalisatie orderpicking van 30 naar 70 regels per uur (in fasen opgeleverd)
 • WMS Kramp: Vivaldi

 

Fotoimpressie

Na enkele presentaties van het orderverzamelsysteem en beide bedrijven, konden de bezoekers van de themamiddag het systeem met eigen ogen bekijken tijdens een rondleiding. Logistiek.nl keek mee. Een impressie is te zien in het fotoalbum.

Reageer op dit artikel