nieuws

Intervet werkt veilig onder verschillende condities

Warehousing

Intervet werkt veilig onder verschillende condities

Naast Akzo Nobel en Intel is Intervet de derde genomineerde voor het Veiligste Magazijn van Nederland. De fabrikant van diergeneesmiddelen beschikt in Boxmeer over maar liefst zes magazijnen en twee expeditieruimtes. Deze versnippering staat een veilige logistiek echter niet in de weg.

Intervet slaat producten op onder verschillende opslagcondities. Dat varieert van koelcellen en vriescellen tot stikstofcontainers met temperaturen van – 196 graden Celcius. Deze verschillende opslagcondities vergen elk hun eigen veiligheidsmaatregelen. Om verwarring te voorkomen, maakt Intervet gebruik van verschillende kleuren kratten voor verschillende opslagcondities.

De deuren van de koelcellen zijn voorzien van stevige aanrijbeveiligingen. Stevige rode balken moeten voorkomen dat de zware combitrucks de zware deuren uit hun sponningen rijden. Op de deuren zijn borden aangebracht, die de medewerkers waarschuwen voor de grote temperatuurverschillen.

  

Mbo-opleiding

Opvallend is de ruime aandacht van Intervet voor de medewerkers. Met een ROC in de buurt is zelfs een interne mbo-opleiding gestart. Magazijnmedewerkers die niet of nauwelijks een opleiding hebben genoten, krijgen zo toch de kans om te leren en door te groeien. Ook in de mbo-opleiding wordt ruim aandacht besteed aan veiligheid. De opleiding levert Intervet niet alleen goed geschoolde, maar ook extra gemotiveerde medewerkers op.

  

Uitreiking

Naast Akzo Nobel Coatings zijn ook Intel en Intervet genomineerd. Wie van deze drie de titel Veiligste Magazijn van Nederland krijgt, wordt bekend gemaakt op dinsdag 6 november tijdens de Dag van het Magazijn.

De Dag van het Magazijn is een initiatief van Randstad, VTL, BMWT en Transport+Opslag. Het is een congres over Veilig en Gezond werken in magazijnen en dc’s. Sprekers zijn onder meer TLN-voorzitter Alexander Sakkers en Ralph Hendrix van DHL in Bergen op Zoom, de winnaar van vorig jaar. Daarnaast omvat het programma vijftien praktische en interactieve workshops over verschillende aspecten met betrekking tot veiligheid. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden, maar het aantal plaatsen is beperkt.

  

Lees meer:

Reageer op dit artikel