nieuws

Voormalig V&D dc wordt Chinees handelscentrum

Warehousing

Komend jaar wordt het dc van V&D op bedrijventerrein Zichtenburg in Den Haag grondig verbouwd. Het zal worden omgetoverd tot een Chinees groothandelscentrum, het Europe China Trade Center (ECTC). Hier kunnen ondernemers uit China hun producten tentoonstellen en contacten leggen met Europese ondernemers.

Voormalig V&D dc wordt Chinees handelscentrum
Voormalig V&D dc wordt Chinees handelscentrum

Op dit moment gebeurt de handel via tussenpersonen. Initiatiefnemer van het ECTC King Far Yang, eigenaar van een im- en exportbedrijf in Barendrecht, en de Haagse wethouder Henk Kool (Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie), geven woensdag 3 oktober het startsein voor de verbouwing op locatie.

 

Tien jaar leegstand

Het distributiecentrum in Den Haag heeft een oppervlakte van 33.000 vierkante meter. Het pand biedt plaats aan tientallen beursstands en een aantal bedrijfsruimten. Ook komen er een restaurant en vergaderfaciliteiten voor gebruikers van het groothandelscentrum. De Belangenvereniging Bedrijven Zichtenburg, Kerketuinen, Dekkershoek (ZKD) is blij dat het voormalige dc na tien jaar leegstand een nieuwe bestemming krijgt.

 

In eerste instantie zal 20.000 vierkante meter in het pand in gebruik worden genomen. Kampman Architecten heeft de plannen voor de verbouwing klaarliggen. Later kan nog een aanpalend gebouw bij het ECTC worden getrokken. Bij het ECTC zullen 39 mensen komen te werken.

 

Chinese overheid
Ook de Chinese overheid is betrokken bij het ECTC, via een commerciële dochter van de handelsorganisatie CCPIT (China Corporation International Trade). King Far Yang heeft met dit bedrijf een contract gesloten over collectieve inkoop van stands. De betrokkenheid van de Chinese overheid is belangrijk, omdat Chinese bedrijven alleen met instemming van de staat hun producten wereldwijd mogen afzetten. Meestal gaat dat via importeurs. De komst van het Chinese handelscentrum maakt het Chinese ondernemers mogelijk hun waren zonder hun tussenkomst af te zetten in Europa.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel