nieuws

SPAR aan de slag met voice

Warehousing

Retailer SPAR is in vier Zuid-Afrikaanse distributiecentra live gegaan met de voiceoplossing van Vocollect. Het is de bedoeling dat de komende maanden nog eens twee dc’s gaan werken met de spraakgestuurde oplossing. De systemen zijn geïmplementeerd door Psion Teklogix, reseller van Vocollect.

SPAR aan de slag met voice
SPAR Zuid-Afrika aan de slag met voice

Voor de totale overgang naar een systeem met RF en Voice heeft SPAR drie jaar uitgetrokken. De oplossing die Psion Teklogix heeft geïnstalleerd en verder uit zal rollen  wordt gekoppeld aan het Aquitec SC Manager WMS.

 

ROI binnen twee jaar

SPAR rekent bij de voice-implementatie bij de Zuid-Afrikaanse distributiecentra op een return on investment (ROI) van maximaal twee jaar. De grootste winst die de retailer denkt te kunnen behalen is op het gebied van nauwkeurigheid waardoor de aangesloten retailers meer vertrouwen hebben in de diensten van de leverancier.

 

Ook andere SPAR-dochters live

Naast in Zuid-Afrika heeft SPAR ook bij dochterondernemingen in Groot-Brittannië een voiceoplossing van Vocollect geïmplementeerd. CJ Lang was zelfs het eerste bedrijf binnen SPAR dat voice WMS inzette en de ervaring die daarbij werd opgedaan is dankbaar gebruikt in de rest van de organisatie. CJ Lang koos voor de voiceoplossing omdat het dacht niet verder te kunnen groeien met een papieren orderpicking. Voorheen maakte CJ Lang gebruik van een systeem dat wel toeliet dat er labels werden gemaakt voor picking, maar dat niet beschikte over een live databank met voorraden. Ook konden de gegevens op de palletlabels niet automatisch verwerken. Kortom, de manuele input was groot en de picking snelheid kon zeker worden verbeterd. Naast bij CJ Lang werd voice ook bij de Britse SPAR-dochters Cappers & Co, James Hall & Co en de John Henderson Group geimplementeerd. 

 

Eerste bedrijf live met VoiceLink 3.0

In de Verenigde Staten is het eerste bedrijf live gegaan met VoiceLink 3.0 de nieuwe middleware versie van Vocollect. Deze middleware is eerder dit jaar gepresenteerd maar tot nu toe was er geen bedrijf dat ook resultaten kon laten zien na een livegang. In maart ging Glidewell Distributing live met de 3.0 versie gecombineerd met een voiceoplossing en het verbeterde de nauwkeurigheid bij de afhandeling van orders van 99,03 naar 99,66 procent. Jaarlijks wordt een kleine twee ton aan euro bespaard op arbeidskrachten en opslagruimte.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel