nieuws

Chefkok Pierre Wind opent DPD Depot

Warehousing

Chefkok Pierre Wind opent DPD Depot
Michael van Ooijen sabreert de fles champagne

Chef-kok en auteur van verschillende kookboeken, Pierre Wind, opende woensdag 17 oktober de uitbreiding van het DPD depot in Best op culinaire wijze. Michaël van Ooijen, managing director van pakketvervoerder DPD, sabreerde onder begeleiding van Wind een fles champagne als officiële opening. DPD gaf haar gasten vervolgens ‘een kijkje in de keuken’.

De vestiging van DPD in Best heeft drie functies, een regionaal depot, een hoofdkantoor en een hub. Het depot is dit jaar met 1.500 m2 uitgebreid en beslaat nu een oppervlakte van 10.000 m2. Een nieuw sorteersysteem, aangeleverd door Vanderlande Industries, stelt DPD in staat zijn Nederlandse klanten een nog snellere levering te bieden naar bestemmingen in heel Europa. In plaats van 5.600 pakketten kan het depot nu 10.000 pakketten per uur verwerken.

 

Internationaal meer linehauls
De pakketvervoerder verwacht voor dit jaar een groei van meer dan 15 procent. “We investeren in capaciteit waardoor de kwaliteit van ons internationaal netwerk verbeterd”, aldus Van Ooijen. “Door dichtere pakketstromen hebben we directe lijnen naar 12 landen. Met de uitbreiding van de vierkante meters in Best kunnen we internationaal nog meer linehauls uitvoeren.”

 

Expressdienst

In 2008 lanceert DPD een 12 uurs express dienst. “ We denken hiermee te voldoen aan de toenemende vraag vanuit de markt”. Van Ooijen heeft geen moeite met het vinden van voldoende personeel. “We hebben geen chauffeurs in dienst. Eigenlijk zijn we meer een expediteur. Wij werken in Nederland samen met ongeveer 80 vervoersbedrijven met ieder gemiddeld 7 auto’s. We geloven in de kracht van de decentrale aanpak. Elke regio is anders en zoekt de beste vervoerders, de pakketdichtheid verschilt per gebied enorm.” Van Ooijen legt uit wat volgens hem het recept voor een goede samenwerking is. “Vervoerders zoeken zelfs klanten voor ons. Kwaliteit belonen we dan ook met een hoger tarief. We kijken daarbij naar de prestaties van de vervoerders en letten op tijdigheid en volledigheid. We werken met chauffeursbegeleiders die fouten met de chauffeurs bespreken.”

 

DPD opende de afgelopen twee jaar nieuwe depots in Amsterdam en Rijssen. In november staat de verhuizing van de vestiging in Rotterdam naar een groter pand gepland.

Reageer op dit artikel