nieuws

Veiligste Magazijn: Akzo, Intel en Intervet nog over

Warehousing

Akzo Nobel Coatings, Intel en Intervet gaan met elkaar uitmaken wie zich het Veiligste Magazijn van Nederland mag noemen. Tijdens het Jaarcongres Warehousing op 13 september maakte jurylid Eric Hereijgers bekend dat deze drie magazijnen officieel zijn voorgedragen voor de prijs.

Veiligste Magazijn: Akzo, Intel en Intervet nog over
Eric Hereijgers maakt de nominaties bekend

De zes overgebleven magazijnen waren wat veiligheid betreft aan elkaar gewaagd, zo constateerde de jury. Alle zes magazijnen zijn uitgebreid geïnspecteerd door inspecteurs van examenhuis CCV. Dat heeft geleid tot gedetailleerde rapporten, op basis waarvan de jury zijn keuze heeft bepaald.

 

Akzo Nobel

Het magazijn van Akzo Nobel in Wapenveld is veruit het kleinste van de zes overgebleven deelnemers. Het magazijn telt slechts 3700 vierkante meter en 9 fulltime arbeidsplaatsen. Desondanks is het veiligheidsniveau in het magazijn erg hoog.

 

Intel

Het dc van Intel laat het andere uiterste zien: 200 mensen die ervoor zorgen dat de orders van de elektronicafabrikant op tijd worden uitgeleverd. Opvallend in dit magazijn zijn de rode stopstrepen in elk gangpad. Heftruckchauffeurs stoppen daadwerkelijk voor die strepen.

 

Veiligste MagazijnIntervet

De derde genomineerde is Intervet, fabrikant van diergeneesmiddelen in Boxmeer. In dit magazijn wordt erg veel aandacht besteed aan het instrueren van medewerkers. Elke medewerker krijgt elk jaar een training-on-the-job. Daarnaast dient hij tevens elk jaar een uitreksel met de werkprocedures te lezen en te ondertekenen.

 

Dag van het Magazijn

Wie uiteindelijk met de titel Veiligste Magazijn van Nederland aan de haal gaat, wordt bekend gemaakt op dinsdag 6 november in Diemen. Dan vindt de Dag van het Magazijn plaats, een congres dat volledig in het teken staat van veilig en gezond werken in magazijnen en dc’s. Op het programma staan onder meer vijftien interactieve workshops over alles wat met veiligheid, ergonomie, veiligheidsbewustzijn en beveiliging te maken heeft.

De Dag van het Magazijn wordt net als de verkiezing van het Veiligste Magazijn georganiseerd door BMWT, Randstad, VTL en Transport+Opslag.

 

Klik hier om u rechtstreeks aan te melden voor de Dag van het Magazijn

 

[fotoalbum]

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel