nieuws

Start bouw dc’s op Venlose Trade Port Noord

Warehousing

Vastgoedgroep Goodman koopt 22 hectare grond op de nummer 1 logistieke hotspot van Nederland Venlo. De grond, gelegen op Trade Port Noord, zal in stappen worden bebouwd met distributiecentra. Goodman begint met de bouw van een dc van 49.000 m2 voor DSV. De bouw van het dc betekent de eerste logistieke activiteit op Trade Port Noord.

Start bouw dc’s op Venlose Trade Port Noord
Venlo Trade Port Noord

Een dezer dagen zal de eerste spade de grond in gaan voor de bouw van het DSV-dc. Dat dc bestaat uit 37.000 m2 aan warehouseruimte, 8.000 m2 is er voor value added logistics activiteiten, 1.000 m2 is er gereserveerd voor kantoorruimte en er is de mogelijkheid tot het bouwen van 4.000 m2 aan mezzanine-ruimte.

 

Bouw in drie fases

De aankoop van grond op het Venlose Trade Port Noord kent drie fases. Het grootste deel van de grond is nu aangekocht door Goodman. In augustus 2009 wordt een tweede stuk grond aangekocht van zes hectare en in 20011 schaft de vastgoedgroep het derde stuk van zeven hectare aan.

 

Tweede dc op zelfde locatie

Op het nu aangekochte terrein van negen hectare zal ook een tweede distributiecentrum worden gebouwd van 22.000. Dat kan door DSV, dan wel door andere huurders worden gebruikt. Dit dc heeft twintig laaddocks en eveneens de mogelijkheid tot het bouwen van een mezzanine.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel