nieuws

Elektronicadistributeur Nedis breidt dc fors uit

Warehousing

De uitbreiding van het distributiecentrum van Nedis, fabrikant en distributeur van consumentenelektronica en accessoires, nadert zijn hoogtepunt. Onlangs is officieel de vlag geplaatst op het hoogste punt van de hoogbouw die 19 meter hoog is en zich een meter onder het maaiveld bevindt.

Elektronicadistributeur Nedis breidt dc fors uit
Nieuwbouw Nedis

Met de bijgebouwde oppervlakte van 7.300 vierkante meter wordt de capaciteit van het huidige magazijn van 15.000 vierkante meter substantieel vergroot. Door de nieuwe hoogbouw wil Nedis een slag maken om de forse groei in afzetvolume, de afgelopen vier jaar met meer dan 30 procent per jaar, tot zeker 2012 mogelijk te maken.

 

Extra palletopslag

De voornaamste functie van de nieuwe hoogbouw zal bulkopslag zijn. Met acht nieuwe docks en mobiele werkstations moet de inslag efficiënt verwerkt worden. De magazijnuitbreiding, die wordt uitgevoerd door Witron, biedt plaats aan 15.000 extra pallets. Vijf robotkranen zorgen straks voor een volledig geautomatiseerde in- en uitslag van pallets, die door middel van automatische transportwagens naar het huidige distributiecentrum worden getransporteerd.

 

Dynamic Picking System

Sinds de verhuizing van Hedel naar Den Bosch in 1999 werkt Nedis met een door Witron ontworpen Dynamic Picking System. Met de nieuwe aanbouw wordt op dit systeem voortgeborduurd. Het dynamic picking wordt gecombineerd met volledig geautomatiseerde kranen zodat Nedis een toereikende voorraad en levering aan de klanten in heel Europa kan waarborgen.

Naar verwachting wordt de nieuwe hoogbouw van het distributiecentrum in het eerste kwartaal van 2008 in gebruik genomen.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel