nieuws

Bombardier stelt Penske aan als supply chain verbeteraar

Warehousing

Bombardier Transportation, producent van transportoplossingen, is van zins om de Europese supply chain van het bedrijf te verbeteren en als eerste zet in dat streven is Penske Logistics aangesteld als ‘lead logistics provider’. Schenker Deutschland daarentegen is tot ‘preferred carrier’ uitgeroepen.

Bombardier stelt Penske aan als supply chain verbeteraar
Bombardier Transportation in zee met Penske Logistics

Het managen van de Europese logistiek komt door het besluit van Bombardier dus in de handen van Penske Logistics. Penske gebruikt het Europese hoofdkantoor in Nederland als uitvalsbasis. Dit EDC staat in het Brabantse Roosendaal. Door één logistieke regisseur aan te stellen, wil het Canadese Bombardier meer inzicht krijgen in de eigen supply chain en logistieke processen. Ook moet het aantal zendingen worden teruggedrongen en de interne logistiek worden vereenvoudigd.

 

Opvallende tegenstelling

Opvallend is wel dat Bombardier in een persbericht laat weten dat één van de taken van Penske Logistics is, om de benodigde transporteurs te selecteren voor het vervoer van de Bombardier goederen, maar dat Bombardier in hetzelfde persbericht schrijft dat het zelf Schenker Deutschland heeft aangesteld als ‘preferred carrier’ voor het transport.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel