nieuws

Veiligste Magazijn: vijf magazijnen over

Warehousing

Na sluiting van de inschrijving zijn nog vijf bedrijven in de race voor de titel Veiligste Magazijn van 2007: Intervet, Akzo Nobel, Intel, AS Watson (Kruidvat) en Schenker. Nog deze zomer wordt het aantal teruggebracht tot drie genomineerden. Tijdens de Dag van het Magazijn op 6 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

Veiligste Magazijn: vijf magazijnen over
Het Veiligste Magazijn

Hoewel het aantal inschrijvingen voor de prijs wat hoger had mogen zijn, is de jury erg te spreken over de kwaliteit van de deelnemers. Intervet (Boxmeer), Akzo Nobel Coatings (Wapenveld), Intel (Schiphol-Rijk), AS Watson (Heteren) en Schenker (Rotterdam) zijn gerenommeerde namen uit vijf totaal verschillende branches.

 

Niet alle deelnemers zijn nieuw. Akzo Nobel Coatings was vorig jaar één van de drie genomineerden, maar deed toen mee met een ander magazijn. Intel schreef zich vorig jaar ook in, maar kwam toen net te kort voor een plek in de top 3. De fabrikant van computerprocessors geeft aan het afgelopen jaar veel te hebben geïnvesteerd.

 

Serieus

De eerste indruk is dat alle vijf magazijnen veiligheid en ergonomie uiterst serieus nemen. Dat blijkt onder andere uit de speciale teams die enkele deelnemende bedrijven hebben opgericht en die zich met veiligheid en ergonomie hebben bezig gehouden.

 

Zeker nu goede logistieke medewerkers steeds schaarser worden, blijkt dat deze bedrijven graag investeren in het welzijn van hun medewerkers. De jury onder leiding van prof.dr.ir. Jos Vermunt zal het dan ook allesbehalve gemakkelijk krijgen om uit de vijf deelnemers een winnaar te kiezen.

 

CCV-controleurs

Nu de inschrijving is gesloten, start de tweede selectieronde. Deze zomer krijgen de vijf overgebleven deelnemers stuk voor stuk bezoek van controleurs van het CCV. Deze divisie van het CBR heeft samen met de sector onder andere aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de veiligheidscertificaten voor heftruck.

 

Inmiddels reikt de divisie hiervan jaarlijks bijna 10.000 certificaten uit. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de vakbekwaamheidsexamens voor heftruckchauffeurs, en voor ontwikkeling en afname van diverse examens voor medewerkers en managers van magazijnen en warehouses. Hiermee kan met recht gezegd worden dat het CCV veel kennis op het gebied van logistieke veiligheid bezit.

 

De bezoeken van de CCV-controleurs monden uit in uitgebreide rapporten, op basis waarvan de jury drie genomineerden selecteert. Deze genomineerden worden vervolgens nog eens een laatste keer bezocht door de jury.

 

Dag van het Magazijn

De prijs wordt uitgereikt tijdens de Dag van het Magazijn op 6 november in Diemen. Dit evenement – net als de prijs een initiatief van BMWT, Randstad, VTL en Transport+Opslag – staat volledig in het teken van veilig en gezond werken in magazijnen en dc’s.

 

In maar liefst vijftien praktische en interactieve workshops krijgen deelnemers verschillende ideeën, tips en trucs aangereikt waarmee ze de veiligheid in het magazijn direct kunnen verbeteren.

 

Prijsuitreiking

Tijdens het evenement worden de drie genomineerden nog eens uitgebreid aan het publiek voorgesteld. De winnaar van vorig jaar, Ralph Hendrix van DHL Exel Supply Chain in Bergen op Zoom, vertelt wat in zijn ogen belangrijk is op het gebied van veiligheid.

 

Aan het eind van de dag maakt juryvoorzitter prof.dr.ir. Jos Vermunt bekend wie zich dit jaar het Veiligste Magazijn van Nederland mag noemen.

 

Lees meer over:

 

Reageer op dit artikel