nieuws

Procter & Gamble opent dc naast fabriek in Coevorden

Warehousing

Procter & Gamble heeft in Coevorden een distributiecentrum geopend dat tegen de bestaande fabriek in de Drenthse plaats is aangebouwd. Het dc en de fabriek van de divisie P&G pet care zijn via een conveyor-systeem direct aan elkaar gekoppeld. Het distributiecentrum is niet zomaar een dc, het is volledig uit beton opgetrokken.

Procter & Gamble opent dc naast fabriek in Coevorden
Procter & Gamble opent dc in Coevorden

In 2,5 jaar tijd werd een nieuw distributieconcept uitgedacht door de logistieke mannen van Procter & Gamble op de site die voorheen van diervoederproducent Iams was. De logistiek verantwoordelijken bij de Coevordense vestiging zijn Arthur Bos en Peter Geraets. In de eerder genoemde 2,5 jaar werd niet alleen een nieuwe distributiewerkwijze bedacht, hij werd ook in de praktijk gebracht. Geraets: “Het is toch goed om te zien dat wat je bedenkt nu steeds soepeler gaat lopen.”

 

Nieuwe logistiek dienstverlener

Afscheid werd genomen van logistiek dienstverlener Penske. ODTH is de nieuwe logistiek dienstverlener die voortkwam uit een selectietraject van vijftien logistiek dienstverleners. De keuze was op ODTH gevallen omdat deze partij in Mechelen (Belgi? al een vergelijkbaar logistiek concept had ontwikkeld als nu in Coevorden staat, een concept waar Bos en Geraets erg over te spreken waren. Bos: In de huidige situatie hebben we een aantal logistieke schakels in de keten kunnen wegnemen. We hoeven nu bijvoorbeeld geen vrachtauto’s meer te laden die vanaf de fabriek naar het distributiecentrum rijden. Dat doet een conveyor-systeem nu, dat door een ‘gat’ in de muur pallets van fabriek naar dc transporteert.”

[fotoalbum]

 

Hele wereld over

Vanuit de fabriek en het dc in Coevorden gaan de diervoeders vrijwel de hele wereld over. De EMEA regio en Japan zijn de voornaamste afleverregio’s, waarbij Australi?en Nieuw-Zeeland waarschijnlijk op korte termijn aan dit gebied worden toegevoegd. Retail- en speciaalzaken in Noord- en Zuid-Amerika worden vanuit de VS zelf bevoorraad. In het Coevordense dc is voorlopig voldoende ruimte om ook landen als Australi?en Nieuw-Zeeland toe te voegen en zelfs om een groeiende markt als Japan te blijven bedienen. Toch is er naast het nieuwe dc van 18.000m2 al rekening gehouden met uitbreiding in de toekomst. Bos: “Maar ik verwacht niet dat we daar de komende tien jaar al gebruik van hoeven te maken.”

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel