nieuws

Pallets handmatig wikkelen zonder bukken

Warehousing

Logistiek Nederland wikkelt nog steeds waanzinnig veel pallets met de hand.
Vaak gebeurt dit op een niet ergonomisch verantwoorde wijze. Onderaan de palletpoot wordt de folie geknoopt, vervolgens wordt gebukt achteruit trekkend aan een rol conventionele folie de lading gewikkeld.

Pallets handmatig wikkelen zonder bukken
Litewrapper

Bij een klein aantal pallets is dit geen al te groot probleem. Bij meerdere pallets is deze werkwijze nogal belastend voor het magazijnpersoneel.

EVC Verpakking is de ontwerper van het gepatenteerde LiteWrapper handwikkelsysteem.

Dit systeem biedt volgens de leverancier de magazijnmedewerker een ergonomisch gezien meer verantwoorde palletwikkel methodiek aan. Met dit handwikkelsysteem kunnen de pallets vooruit lopend zonder bukken worden gewikkeld. Met het ingebouwde voorreksysteem kan met een hand worden gewikkeld en wordt de lading stabieler op de pallet gefixeerd.

 

klik twee maal op de afspeelknop om de Litewrapper in werking te zien.

 

 

     

Reageer op dit artikel