nieuws

Jungheinrich meet gratis vorkdikte

Warehousing

Door het dagelijkse gebruik slijten de vorken van de heftrucks. Bij het schrapen over de vloer en het opnemen van pallets worden de hiel en het dragende gedeelte van de vork langzaam dunner. Het draagvermogen van de vorken neemt dus gestaag af. Regelmatig de slijtage meten is dan ook raadzaam.

Jungheinrich meet gratis vorkdikte
Vorkdiktemeter

Met de vorkenslijtagemeter kan de slijtage ten opzichte van nieuwe vorken snel worden bepaald. Meet de dikte bij voorkeur op de rug van de vork. Het vorkdeel circa 10 centimeter van de hiel slijt doorgaans het hardst. Kan de opening van de vorkenslijtagemeter op dit punt gemakkelijk worden verschoven, dan is de vork te dun en dient te worden vervangen. De vorkslijtagemeter is geen geijkt precisie-instrument, maar dient slechts ter indicatie.

 

 

Reageer op dit artikel