nieuws

Vanderlande stijgt met stip in top-20 materials handling

Warehousing

Vanderlande Industries is op de ranglijst van de twintig grootste leveranciers van materials handling systemen opgeklommen van een tiende naar een respectabele zesde positie. De wereldwijde top-20, die dit keer wordt aangevoerd door het Duitse SSI Schäfer, is opgesteld door het Amerikaanse vakblad Modern Materials Handling.

Vanderlande stijgt met stip in top-20 materials handling
Zesde positie voor Vanderlande in top-20 magazijninrichters

Over 2006 behaalden de bedrijven in de top-20 een gezamenlijke omzet van in totaal 11,7 miljard dollar. Zestien bedrijven op de lijst noteerden het afgelopen jaar een groei in omzet. Van dit aantal magazijninrichters noteerden er maar liefst tien een verdubbeling van hun omzet. In 2005 was nog sprake van slechts acht bedrijven die hun winst zagen stijgen.

 

Siemens verdwenen

Verassend is dat de lijst nu wordt aangevoerd door SSI Schäfer. Het bedrijf uit Neunkirchen verstootte landgenoot Dematic, dat tot voor kort nog Siemens Logistics and Assembly systems heette, van de troon. Schäfer profiteert van het feit dat Siemens zijn logistieke tak vorig jaar heeft afgestoten. Dematic is hierdoor in de top-20 afgezakt naar plaats vier.

 

Groei Vanderlande

Runner up Vanderlande steeg op de ranglijst naar plaats zes. In 2005 noteerde het bedrijf uit Veghel nog een tiende positie. Volgens Modern Materials Handling groeide de omzet van Vanderlande het afgelopen jaar met 43 procent, naar 575 miljoen dollar. De Nederlandse system integrator maakte vooral een groei door in Europa, Rusland en Turkije.

Verder opvallend is de opmars van het Oostenrijkse TGW Transportgeräte, dat met stip op twaalf de top-20 is binnengekomen. In Nederland maakt system integrator Egemin veel gebruik van de miniloads en conveyors van TGW.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel