nieuws

Toptien Nederlandse WMS-leveranciers

Warehousing

WMS-leveranciers gaven begin 2006 aan dat ze in dat jaar flink meer WMS-implementaties zouden verrichten ten opzichte van 2005. Die verwachting is geen waarheid geworden. De grootste sprong in absolute zin is gemaakt door Exact Easy access, met de oplossing Pick-IT.

Toptien Nederlandse WMS-leveranciers
WMS leveranciers

Opvallend is dat Exact deze groei ook verwachtte, want in de lijst die vorig jaar in vakblad Logistiek is verschenen gaven ze al aan in 2006 35 implementaties te verrichten met Pick-IT. Ook Infor slaagde erin om de prognose waar te maken, ondanks dat het bedrijf zelf van naam veranderde en er meerdere bedrijven in een jaar tijd aan werden toegvoegd. Vrijwel alle andere leveranciers van warehouse management software gaven een prognose over 2006 die ze niet hebben kunnen waarmaken. Wél lieten de meeste leveranciers een groei zien ten opzichte van het jaar 2005, op SAP en WICS Solutions na. De leveranciers die de meeste warehouse management oplossingen implementeerden in de markt staan vooral bekend als ERP-leveranciers. Best-of-breed leveranciers als RedPrairie, E-Optimaal, Interchain en Consafe logistics blijven daarbij achter bij de aantallen die zowel Exact als SAP weten te behalen. Het is nog wat vroeg voor het doen van prognoses over de verkopen dit jaar, maar de geluiden die de leveranciers laten horen zijn positief.

 

Top 10 WMS-leveranciers naar aantal implementaties in Nederland:

Naam leverancier Product                  Aantal implementaties
2006 (2005)
Exact Easy Access Pick-It 35 (25)
SAP Nederland SAP LES 17 (20)
RedPrairie DLx Warehouse 15 (11)
Van Boxtel Software VBS-WMS 15 (15)
E-Optimaal E-WMS 12 (9)
Infor SCM Warehouse Management 10 (4)
Exact Easy Access Easy logistics 10 (6)
Kewill (Interchain) Chainware iWarehousing 10 (7)
Consafe Logistics SattStore WMS 8 (6

 

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel