nieuws

Prologis koopt Engelse warehouse ontwikkelaar

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis heeft Parkridge, ontwikkelaar van distributiecentra, overgenomen. Dat maakte het beursgenoteerde bedrijf maandag bekend. Prologis betaalt 298 miljoen pond (447 miljoen euro) voor het in Engeland gevestigde Parkridge.

Prologis koopt Engelse warehouse ontwikkelaar
Praag

Het overnamebedrag bestaat voor bijna een kwart uit contanten. De rest wordt betaald in aandelen Prologis. Om de overname te kunnen voltooien, neemt de vastgoed ontwikkelaar een lening van 600 miljoen dollar (461 miljoen euro).

 

Centraal Europa

Parkridge heeft in het Verenigd Koninkrijk tussen de veertien en vijftien miljoen vierkante meter oppervlakte grond in ontwikkeling. In West-Europa zijn onder andere vastgoed projecten gestart in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland en Spanje.

 

Ook zit Parkridge voor vijftig procent in een joint venture voor de ontwikkeling van logistiek vastgoed in Centraal Europa. Het gaat in deze Europese regio om een totaal oppervlak van 5,2 miljoen vierkante meter, van deze grond is 4,5 miljoen vierkante meter in ontwikkeling. Daarnaast beschikt de joint venture in Centraal Europa over 5,6 miljoen vierkante meter oppervlak aan warehousecapaciteit.

 

Winst

Het is de bedoeling dat Parkridge vanaf 2008 bij zal dragen aan aan de winst van Prologis. Laatstgenoemde neemt ook de 23 werknemers van Parkridge over.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel