nieuws

Groot onderzoek naar volautomatisch distributiecentrum

Warehousing

Vanderlande Industries gaat een groots onderzoek doen om een geheel volautomatisch magazijn te bouwen. Ze doen dit samen met het Embedded Systems Institute, een samenwerkingsinstituut van drie TU’s, TNO en enkele bedrijven. Het doel: een magazijn zonder mensenhanden.

Groot onderzoek naar volautomatisch distributiecentrum
Vanderlande

Een consortium van bedrijven en instellingen is inmiddels gestart met dit project Flexible Automated Logistics Concepts (Falcon). De looptijd van het project is vier jaar, en twintig tot veertig mensen zullen zich hier full-time mee bezig houden. Deze mensen gaan aan het werk bij zowel de drie Technische Universiteiten, Vanderlande Industries en bij ESI. Het project zal acht miljoen euro gaan kosten.

 

Nieuw magazijn

Het idee achter het project is om het distributiecentrum opnieuw uit te vinden. De uitkomsten van het project zouden kunnen leiden tot een geheel ander magazijn dan dat er tot noch toe te zien is overal. Na vier jaar moeten er nieuwe methoden en tools zijn ontwikkeld om een geheel volautomatisch magazijn te ontwikkelen. (Bron: Matrix).

Reageer op dit artikel