nieuws

Crown opent fabriek in China

Warehousing

Het Amerikaanse Crown Equipment Corp. heeft een nieuwe heftruckfabriek in het Chinese Suzhou geopend. De bouw was al in 2005 gepland en was eigenlijk al in 2006 productierijp. Vandaag werd de nieuwe fabriek volgens Chinees gebruik officieel opgeleverd en in gebruik genomen.

Crown opent fabriek in China
Crown

De fabriek produceert hoofdzakelijk kleiner intern transport materieel op een oppervlakte van 13.936 vierkante meter. De productie hiervan is overgenomen van de Ierse fabriek in Galway.

 

Overheveling

Crown president Jim Dicke III stelt dat het aantal Crown-klanten in Oost-Azië bepalend was voor de overheveling van de productie van Ierland naar China. Suzhou ligt ongeveer 120 kilometer ten westen van Shanghai. Crown heeft naast China productiefaciliteiten in de US, Australië, Engeland, Duitsland en Mexico.

 

Schimmig

Crown weigert informatie te geven welke en hoeveel truckmodellen er in Suzhou worden geproduceerd en doet ook geen uitspraken over het aantal fabrieksarbeiders. Het lijkt echter voor de hand liggend dat er in Suzhou overwegend goedkopere handpallettrucks en elektropallettrucks worden geproduceerd.

 

 

Reageer op dit artikel