nieuws

Ssangyong opent EDC in Breda

Warehousing

De Zuid-Koreaanse autofabrikant Ssangyong Motor opent volgend jaar april een Europees distributiecentrum in het Beneluxparc Breda. Vanuit dit EDC zullen reserveonderdelen worden aangeleverd aan de 140 distributeurs en dealers van Ssangyong in heel Europa.

Ssangyong opent EDC in Breda
Ssangyong

Van het bestaande hoogbouwmagazijn, dat een totale oppervlakte heeft van 25.000 vierkante meter, gaat Ssangyong 10.000 vierkante meter benutten voor haar Europese distributieactivteiten. Met de opening van het EDC wil de Zuid-Koreaanse autoproducent de levertijden binnen Europa aanzienlijk verkorten van 43 naar slechts vier dagen. In noodgevallen zijn slecht twee dagen nodig.

 

Fiscale aantrekkelijkheid 

Caterpillar Logistics Services (CLS) voert in opdracht van Ssangyong de activiteiten uit in het distributiecentrum. CLS is een Amerikaanse logistieke dienstverlener die gespecialiseerd is in de distributie van reserveonderdelen in de automobiel-, luchtvaart en industriële sector. De Zuid-Koreanen hebben hun oog op Nederland laten vallen vanwege de fiscale aantrekkelijkheid, de goede douane-faciliteiten en multi-modale infrastructuur.

De vestiging zal qua werkgelegenheid in eerste instantie twintig arbeidsplaatsen opleveren. Ssangyong heeft gekozen voor een EDC-vestiging in Breda vanwege de goede ligging: dichtbij Rotterdam en Antwerpen, de omliggende snelwegen, de TGV die wordt aangelegd en de nabijheid van diverse luchthavens.

 

Koreanen cluster
Het NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency), de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (NV BOM) en de NV Rewin West-Brabant hebben Ssangyong Motor en CLS begeleidt bij het vinden van de meest geschikte locatie. De internationale vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle bracht de transactie tot stand met Caterpillar Logistics Services. DTZ Zadelhoff trad op namens de eigenaar van het pand. In Breda zit inmiddels al een groot cluster van Koreaanse bedrijven zoals Chevrolet/Daewoo en sinds kort ook Samsung.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel