nieuws

Slagvaardig dankzij automatisering

Warehousing

Kramp Benelux is druk bezig met een gefaseerd mechanisatieproces. De technische groothandel heeft nu ook een sorter aangeschaft voor de expeditieruimte. Het bestaande orderverzamelsysteem met rollenbanen is uitgebreid met een rondloop voor bakken voor slowmovers en kleingoed. Vrijwel alles loopt nu op rolletjes, maar het is nog niet af.

Slagvaardig dankzij automatisering

Met een verdergaande automatisering van het orderverzamelproces met behulp van RF-barcodescanning hoopt Kramp het foutpercentage nog verder terug te dringen. Het rollenbaansysteem is onderdeel van de meerjarige operatie Slagkracht. De drie magazijnen van Kramp in Varsseveld, Lummen (België) en Tolbert zijn samengevoegd in het bestaande dc in Varsseveld. Hiermee hoopt de groothandel in onderdelen voor landbouw-, gras- en bosbouwmachines de operationele kosten te verlagen en de logistiek te verbeteren. Door de magazijnen samen te voegen, hoeven leveranciers niet langer drie vestigingen te bezoeken en kan de voorraad omlaag. De tweede fase van operatie slagkracht betreft de aanschaf van een sorteerinstallatie voor de expeditieruimte. Tegelijk is er een nieuwe rondloop voor bakken naar de pickzones voor slowmovers geïnstalleerd en is het orderverzamelsysteem voor kleingoed uitgebreid.

 

Lees ook: Van Riet belevert Kramp (augustus 2004)

 

Bekijk de onderstaande foto’s van Kramp Benelux in Varsseveld (fotograaf: Koos Groenewold). Deze foto’s behoren bij de reportage “Slagvaardig dankzij automatisering”, zoals gepubliceerd in Transport+Opslag nummer 6 van 2007 op pagina 26.

Reageer op dit artikel