nieuws

Groningse ziekenhuizen krijgen nieuw centraal dc

Warehousing

Voor het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Martini Ziekenhuis wordt een nieuw centraal Logistiek Centrum gebouwd op bedrijventerrein de Eempoort. Een nieuw centrum is nodig omdat de huidige opslagfaciliteiten die verspreid over het UMCG-ziekenhuisterrein liggen, niet meer toereikend zijn.

Groningse ziekenhuizen krijgen nieuw centraal dc
Ziekenhuis groningen

Het dc heeft een totale vloeroppervlakte van 3.000 vierkante meter. In het pand komt 300 meter aan transportbanen, 1300 palletplaatsen, anderhalve kilometer doorrolkanalen, een steriel magazijn en een dekselkistenwasstraat. In het nieuwe logistieke centrum gaan vijftig mensen en aan de slag.

 

Efficiencyslag

Het UMCG en het Martini Ziekenhuis willen de goederenstroom verder optimaliseren door de afhandeling en opslag van goederen te verplaatsen naar een centrale locatie buiten het ziekenhuisterrein. De nieuwe locatie is daarnaast beter bereikbaar voor leveranciers en biedt een goede verbinding met het overslagpunt op het UMCG-terrein en met de nieuwbouw van het Martini Ziekenhuis aan de Van Swietenlaan in Groningen. Met de centralisatie en modernisering van de goederenlogistiek willen beide ziekenhuizen beter inspelen op de ontwikkeling om de efficiency in de zorg te verbeteren.

 

Meer gebruikers

Naast de goederenafhandeling en –opslag van het UMCG en het Martini Ziekenhuis vinden in het logistiek centrum ook de goederenafhandeling en -opslag plaats van het UMCG Centrum voor Revalidatie en wordt er een deel van het Centraal Medisch Archief en het glasarchief van de afdeling Pathologie & Laboratoriumgeneeskunde gehuisvest. Het is de bedoeling dat in de toekomst ook andere partijen gebruik gaan maken van het logistiek centrum.

Het nieuwe pand wordt in de tweede helft van 2007 in gebruik genomen.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel