nieuws

FloraHolland bouwt megaliften

Warehousing

FloraHolland in Rijnsburg is bezig met een verbeteringsproces van de interne logistiek door de bouw van vijftien megaliften. De liften kunnen ieder acht stapelwagens per keer naar de distributie-afdeling van de bloemenveiling brengen. Dagelijks worden zo duizenden stapelwagens met bloemen en planten verwerkt.

FloraHolland bouwt megaliften
FloraHolland bouwt vijftien megaliften

De stapelwagens worden vanaf eind 2007 verwerkt op de verdiepingsvloer in het veilinggebouw. Op dit moment worden de liften, met een hefplateau van vier bij zes meter, geplaatst en getest. De vijftien liften zijn slechts een onderdeel van de herinrichting van de interne logistiek waar momenteel aan wordt gewerkt.

 

Andere vernieuwingen

Onder het bestaande veilingdak wordt een verdiepingsvloer van 40.000 vierkante meter  aangelegd. Een groot deel van deze vloer is inmiddels klaar. Onder de vloer, op de begane grond, zijn koelcellen gemaakt. Om de verdiepingsvloer te realiseren, wordt 12.000 vierkante meter veilingdak vernieuwd en verhoogd.

Lees ook:

Reageer op dit artikel