nieuws

Veiligheidstip: Tussentijds laden

Warehousing

Veiligheid is een groot thema op Logistica 2006. Wat valt er van te zien?

Dit keer:Hoppecke, hal 12, stand A008

Veiligheidstip: Tussentijds laden
Veiligheidstip

Hoppecke maakt tussentijds opladen van nikkel-cadmiumbatterijen mogelijk. “Als een heftruckchauffeur gaat eten, rijdt hij het speciale dock-in systeem in”, vertelt Piet Roos (Hoppecke Batterijen Nederland). “De batterij hoeft hierdoor niet gewisseld te worden. Zo komen geen vonken vrij, en loop je bovendien niet de kans dat de batterij omvalt waardoor loog/zuur iemands voeten of de vloer beschadigt.

Geen extra voorzieningen

Het is daarom ook goed toepasbaar in de foodsector met de HACCP-normen. En verder produceert de batterij zo weinig waterstofgas, dat er bijna nooit extra voorzieningen nodig zijn bij het opladen.”

Na een kwartier kan de chauffeur het dockstation weer uit, waarna hij zeker twee uur kan doorrijden. De ni-cad batterij is volgens Roos ook ideaal voor coldstore-omgevingen, omdat deze daar, in tegenstelling tot loodbatterijen, geen capaciteit verliest.

 

Lees ook: Veiligheidstip: anti-slip

 

Reageer op dit artikel