nieuws

Heftruckdivisie Linde in handen van KKR en Goldman Sachs

Warehousing

Linde heeft de verkoop van haar intern transport divisie (Kion) afgerond. Het concern uit Wiesbaden heeft de divisie verkocht aan een consortium bestaand uit de investeerders Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) en Goldman Sachs Capital Partners. Met de verkoop is een bedrag van 4 miljard euro gemoeid inclusief een schuldenlast van 400 miljoen euro.

Heftruckdivisie Linde in handen van KKR en Goldman Sachs
Linde

Volgens Wolfgang Reitzle, voorzitter van de raad van bestuur van Linde, zijn KKR en Goldman Sachs de juiste partners voor de Kion Groep. Daarnaast moeten de groeiambities van Kion door de verkoop meer gestalte krijgen. De investeerders hopen namelijk zowel het marktaandeel als de omzet van de intern transport leverancier verder op te krikken.

 

Still en OM

Onder de Kion paraplu opereren drie geheel onafhankelijke merken: Linde, Still en OM. Binnen het concern werken meer dan 20.000 werknemers. In het financiële jaar 2005 haalde de intern transport divisie een omzet van ongeveer 3.6 miljard euro en is daarmee marktleider in Europa.

 

Lees ook: Linde, Still en OM verenigd in Kion (september 2006)

 

Lees ook: Linde onderzoekt verkoop heftruckdivisie (mei 2006)

Reageer op dit artikel