nieuws

Voicepicking wint van barcodescanning

Warehousing

Orderpicken met behulp van spraakherkenning is 13 procent sneller dan orderpicken met barcodescanning. Dat bleek tijdens een wedstrijdje tussen diverse orderverzameltechnieken in congrescentrum Papendal in Arnhem. Orderpicken met papieren picklijsten was nog langzamer dan barcodescanning.

Voicepicking wint van barcodescanning
Voicepicking sneller dan barcodescanning

Tijdens een seminar op 19 oktober in Papendal werden drie orderpickmethodes met elkaar vergeleken: voicepicking, barcodescanning en papieren picklijsten. De organisatoren Psion Teklogix en Logifact met behulp van vier legbordstellingen drie korte gangpaden gecreëerd. De gangpaden waren identiek ingericht, met dezelfde artikelen op dezelfde picklocaties.

 

Snelheid orderpicker

De orderpicker in de eerste gang kreeg een headset op, terwijl de orderpicker in de tweede gang een barcodescanner in handen kreeg gedrukt. De orderpicker in de derde gang moest het met een papieren picklijst doen, die naderhand nog in het systeem moest worden verwerkt.

Het experiment was uiteraard geen wetenschappelijk verantwoord onderzoek, maar liet wel duidelijk het verschil in snelheid zien. Voicepicking bleek maar liefst 13 procent sneller dan barcodescanning en 27 procent sneller dan papieren picklijsten.

 

Minder fouten voicepicking

Het seminar met de titel Pick-Olympics was geheel gewijd aan voicepicking. Bart Rivière, director speech solutions van Psion Teklogix, vertelde dat voicepicking niet alleen leidt tot een hogere productiviteit, maar ook tot minder fouten.

Om te controleren of de orderpicker op de juiste locatie staat, dient hij een aantal ‘check digits’ (controlegetallen) op te noemen. Door het aantal artikelen dat de orderpicker moet pakken nog eens hardop te zeggen, wordt ook de kans dat het verkeerde aantal wordt gepickt een stuk kleiner.

"Daarnaast wordt de kwaliteit verbeterd doordat de orderpicker continu visueel contact heeft met de locatie en de producten. Hij hoeft niet meer zijn blik af te wenden om op de terminal of de picklijst te kijken. Bovendien blijkt dat de concentratie bij voicepicking vaak hoger is dan bij barcodescanning", aldus Rivière.

 

Lees ook: Hoe werkt spraakherkenning/voice recognition? (vraagbaakartikel)

 

Reageer op dit artikel