nieuws

Twinpack van Cyklop

Warehousing

Cyklop presenteert op de beurs de Twinpack. Hiermee kunnen twee wikkel- of omsnoermachines aan elkaar worden gekoppeld. Met het systeem worden drie handelingen nu op één plaats afgehandeld, in plaats van op drie verschillende plaatsen.

Twinpack van Cyklop
Twinpack van Cyklop

De werking

Het product, bijvoorbeeld een pallet met dozen, wordt geplaatst op de draaitafel en het startsignaal wordt gegeven. De pallet wordt nu op dezelfde plaats volautomatisch gewikkeld en omsnoerd. Tijdens de start van het proces is er nog de gelegenheid voor het aanbrengen van labels of hoekprofielen. Het eindresultaat wordt uniform bereikt, doordat de pallet niet meer verplaatst hoeven te worden tussen de verschillende verpakkingsmethodes.

 

Combinatie

De TwinPack is een combinatie van de Cyklop GL 215 rekfoliewikkelaar en de XP 112 MVB omsnoeringsinstallatie. Met het systeem is het integreren van een weegunit op dezelfde plaats mogelijk. Doordat beide machines eigen ontwerp en bouw zijn, is integratie van beide machines probleemloos mogelijk.

 

Cyklop 

– Hal 9

– A010

 

Reageer op dit artikel